Здраве и красота

Как неусетно да изгаряте повече калории всеки ден

Хитър начин да добавите движение към фитнес целите си

14.07.2022г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Движението е от първостепенно значение, когато искате да отслабнете и да поддържате добра форма. Ако искате да добавите неусетно повече движение, с което да изгаряте повече калории, не е нужно да правите повече упражнения или да тичате до изтощение в парка. Достатъчно е просто да ходите. Ходенето пеша е много подценяван начин за изгаряне на повече калории. Не ви е нужно нито някакво оборудване, нито прекарване на часове в тренировки в залата. Достатъчно е просто да се движите повече по най-нормалния и натурален начин, за който тялото ви реално е създадено. 

15-минутно ходене – малко усилия, много ползи

Ходенето е много ефективен начин да постигнете целите си. То помага да изгорите мазнините и да изразходвате още енергия и то неусетно. Не е нужно да вървите безцелно. Можете просто да вършите ежедневните си дейности без да използвате транспорт. Ходенето пеша с бързо или умерено темпо изгаря повече калории, отколкото предполагате. Всяка стъпка е от значение. Можете да наваксате пропуснатото движение, като просто пропускате ползването на асансьор, градски или личен транспорт. При всяка удобна възможност използвайте краката си. Толкова е просто. 

Вероятно сте чували за златното правило за 10-те хиляди крачки на ден. То е абсолютно валидно и е един чудесен начин да добавите още повече изгорени калории всеки ден. Крачките не отменят посещенията ви във фитнеса или редовните тренировки, които сте включили във фитнес плана си за постигане на целите. Те могат да добавят още повече ползи за тънката ви талия. Дори самостоятелно без други видове тренировки ходенето е изключителен начин да поддържате форма. 

23 ползи от ежедневното ходене

Броят на стъпките и разстоянията, които изминавате, разбира се, имат значение. Колкото повече крачки правите, колкото по-бързо е темпото ви и колкото по-голямо е разстоянието, което изминавате, толкова по-добри ще са резултатите ви. Ще изгаряте повече калории, ако ходите повече и по-бързо. 

Как да ходите повече пеша и да изгаряте повече калории?

Ето няколко лесни стратегии, с помощта на които да правите по 10 хиляди крачки всеки ден.

5 начина да подобрите тренировките с ходене

Изкачвайте стълби винаги, когато имате тази опция. Не ползвайте асансьор. Ако ползвате ескалатор, изкачвайте стъпалата му, подобно на стълби. 

Разхождайте се в парка. 

Не използвайте транспорт винаги, когато това е възможно. 

Ходете пеша няколко спирки. Качете се на превозно средство само в случаите, когато бързате. 

Защо не успявате да отслабнете с ходене?

Отделяйте време да ходите пеша до работното си място поне 2-3 пъти седмично. 

Разхождайте се из центъра на града, в който живеете. Това е забавен начин да горите повече калории, докато разглеждате магазините, пиете кафе или се виждате с приятели. 

6 съвета за правилна походка

Коментирай